baner

KONFERENCJA DLA ROLNIKÓW "Krótkie łańcuchy dostaw produktów żywnościowych"

wodr_logo

KONFERENCJA-WEBINARIUM „Krótkie łańcuchy dostaw produktów żywnościowych" Środa 17 kwietnia 2023 r. godz. 9:00 – 13:30

KONFERENCJA JEST BEZPŁATNA  ZGŁOŚ SIĘ JUŻ TERAZ!

Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu w dniu 17 kwietnia 2024 roku od godz. 9:00 do 13:30 organizuje na platformie ClickMeeting konferencję w formie webinarium pn. „Krótkie łańcuchy dostaw produktów żywnościowych".

W programie zaplanowaliśmy 5 wykładów, podczas których prelegenci opowiedzą o kwestiach zarówno teoretycznych jak i praktycznych zakładania i prowadzenia działalności w obszarze krótkich łańcuchów dostaw produktów żywnościowych. Oprócz tego poruszone zostaną kwestie higieny produkcji i bezpieczeństwa żywności, a także zagadnienia związane z technologią przetwórstwa mięsa w rzeźniach rolniczych.

Konferencja skierowana jest przede wszystkim do rolników, producentów i przetwórców żywności, a także do instytucji wspierających ich działania.

Zapisz się na konferencję za pomocą aplikacji EPSU Mobilne. Aplikację pobierzesz bezpłatnie w sklepie Google Play lub App Store lub, logując się na stronie internetowej WODR w Poznaniu poprzez zakładkę w menu Wydarzenia/Szkolenia WODR lub bezpośrednio przez Link

Jeśli z powodów technicznych nie możesz zapisać się na konferencje za pomocą aplikacji – prześlij wiadomość na adres e-mail: wrow@wodr.poznan.pl. Temat wiadomości: Konferencja – Krótkie łańcuchy dostaw produktów żywnościowych. W treści wpisz Twoje imię, nazwisko, adres zamieszkania(lub adres reprezentowanej instytucji) oraz powiat. W odpowiedzi otrzymasz link zapraszający na konferencję.

W sprawach związanych z konferencją należy kontaktować się z Działem Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. 61 863 04 18.

PROGRAM KONFERENCJI:

9:00 – 9:15      Powitanie uczestników i otwarcie konferencji

Maciej Szłykowicz – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

9:15 – 9:45      Rejestracja działalności oraz nadzór nad żywnością w zakresie dostaw bezpośrednich i rolniczego handlu detalicznego

Katarzyna Brodala – Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu

9:45 – 10:15    Rejestracja działalności i nadzór nad żywnością w zakresie sprzedaży bezpośredniej, rolniczego handlu detalicznego oraz działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej

Aneta Siama – Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Lesznie

10:15 – 11:15 Bezpieczeństwo żywności i higiena w małym przetwórstwie produktów pochodzenia zwierzęcego i roślinnego

dr Beata Bartodziejska – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy

11:15 – 11:30 Przerwa

11:30 – 12:00 Rzeźnie rolnicze – wymagania prawne dotyczące zatwierdzenia funkcjonowania zakładu

Olga Mróz-Marek – Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Ostrowie Wielkopolskim

12:00 – 12:30 Technologia przetwórstwa mięsa w rzeźniach rolniczych

dr hab. Dariusz Lisiak, prof. IBPRS-PIB – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy

12:30 – 13:30 Podsumowanie i zakończenie konferencji

Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu

 

Aktualne programy

Przedszkole
Wyższa jakość kształcenia
Akademia Kompetencji Cyfrowych
Zdalna Szkoła +
Fundusz Dróg Samorządowych
Senior +
grant_gops
fundusze2014-2018
Inwestowanie w kształcenie
Maluch +
Liderzy Konsultacji Społecznych
Zdalna Szkoła
Fundusz Dróg Samorządowych
Akademia Kompetencji Cyfrowych
grant_gops
Zdalna Szkoła +
Senior +
Inwestowanie w kształcenie
Maluch +
Liderzy Konsultacji Społecznych
Zdalna Szkoła